Betrouwbare informatie over onderwijs op afstand en weer op school

Alles over les op afstand

Op de pagina’s hieronder vind je alle betrouwbare informatie die je nodig hebt voor het verzorgen van onderwijs op afstand in het voortgezet onderwijs. Hoe richt je je onderwijs in en hoe geef je instructie op afstand? Hoe werk je samen met collega’s en hoe laat je leerlingen samenwerken? Welk (digitaal) lesmateriaal kun je gebruiken en hoe ga je om met toetsen? En hoe houd je op een veilige manier contact?

Ook vind je een overzicht van toepassingen, leermiddelen en leveranciers (inclusief de ondersteuning die zij nu bieden) en verwijzingen naar inspiratie en tips op andere websites.

En natuurlijk vullen we informatie aan zodra actuele ontwikkelingen daarom vragen, zoals bij een versoepeling of aanscherping van de maatregelen. Weer op school? Ook daarover vind je informatie op deze website.

Uitgelicht

Toetsen op afstand

Toetsen op afstand is niet altijd makkelijk. Hoe pak je een mondelinge toets aan? Wat is het verschil tussen formatief toetsen en formatief handelen? Hoe voorkom je spieken en fraude? Een aantal uitgangspunten en praktische tips.

Ga naar toetsen op afstand

Aanvullend lesmateriaal op Wikiwijs

Veel open materiaal, ook voor instructie, is te vinden via Wikiwijs. Wikiwijs is hét publieke onderwijsplatform waar leraren digitale leermiddelen zoeken, vinden, hergebruiken, maken en delen. Het meeste open lesmateriaal is gratis te gebruiken en ook aan te passen.

Ga naar aanvullend lesmateriaal

Privacy-quickscan applicaties

Les op afstand leidt tot nieuwe behoeftes aan en enthousiasme voor het gebruik van allerlei applicaties die op internet te vinden zijn: van videochat tot digitaal toetsen en oefenen. We krijgen steeds vaker vragen binnen of iets AVG-proof is. De Privacy-quickscan geeft daarom een eerste beeld van een aantal privacy-aspecten van veelgebruikte apps.

Ga naar de Privacy-quickscan applicaties

Terug